"Neće se graditi zid oko Bagdada"

Irački premijer Hajder al-Abadi je odbacio plan izgradnje zida oko Bagdada, koji je osmislilo Ministarstvo unutrašnjih poslova u cilju odbijanja napada ID.

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2016.

09:13

Default images

"Bagdad je prestonica svih Iračana i nije moguće podići zid ili ogradu kako bi se taj grad izolovao", navodi se u saopštenju Al-Abadija, prenela je agencija AP.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, policijski general Sad Man, izjavio je prošle nedelje da su počeli radovi na izgradnji zida i da će usled toga biti smanjen broj kontrolnih punktova unutar samog grada.

Eksplozije bombi i drugi napadi su i dalje svakodnevna pojava u Bagdadu, koji su uglavnom usmerene protiv bezbednosnih snaga i šiitske većine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: