Patrijarh Kiril i papa se neće moliti zajedno

Protokol sastanka glavara Ruske pravoslavne crkve i Rimokatoličke crkve ne predviđa zajedničke molitve. Sastanak će biti održan na aerodromu.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

13:24

Patrijarh Kiril i papa se neće moliti zajedno
Foto: Tanjug/AP; Beta/AP

Rimski papa Franja i patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril neće se zajedno moliti na sastanku 12. februara, izjavio je predsednik Odeljenja za spoljne crkvene poslove mitropolit volokolamski Ilarion.

"Koliko znam protokol nije predvideo neke zajedničke molitve. Sastanak će biti održan na aerodromu, tj. van kultnog prostora, van svetog mesta, i on će se sastojati iz razgovora i potpisivanja deklaracije", rekao je mitropolit Ilarion.

On je dodao da će papa i patrijarh razgovarati, između ostalog, i o problemu međunarodnog terorizma i, verovatno, hrišćanstva u savremenom svetu.

Poglavari Rimokatoličke crkve i Ruske pravoslavne crkve sastaće se 12. februara na Kubi, što će biti prvi susret jednog ruskog patrijarha i jednog rimskog pape u istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: