Jahjaga traži formalne odnose Kosova i NATO

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga zatražila je tokom razgovora sa vrhovnim komandantom NATO u Evropi da Kosovo i NATO uspostave formalne odnose.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.02.2016.

20:55

Jahjaga traži formalne odnose Kosova i NATO
Foto: Beta

Kako navodi, cilj je da Priština jednog dana postane punopravna članica severno-atlantskog saveza

Ona je u Prištini sa Filipom Bridlavom razgovarala o aktuelnoj situaciji i bezbednosnim izazovima na Kosovu i u regionu, transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage i procesu integracije Kosova u Nato.

Kako je saopšteno, Jahjaga je zahvalila Bridlavu na doprinos pripadnika Kfora u očuvanju mira i sigurnosti na Kosovu, što je omogućilo institucijama Kosova i građanima da grade demokratsku i funkcionalnu državu.

Predsednik Vlade Kosova Isa Mustafa informisao je Bridlava o napretku koji je postignut na Kosovu i rezultatima u oblasti bezbednosti, integrativnim procesima, napretku u oblasti ekonomskog razvoja i jačanju pravne države, saopšteno je iz kabineta premijera.

Mustafa je govorio i o rezultatima Kosova u borbi protiv nasilnog radikalizma i terorizma i merama koja su preduzete u okviru globalne koalicije protiv ovih pojava.

Mustafa i Bridlav razgovarali su i o saradnji i političkom dijalogu Kosova i NATO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: