"Novosti": Vučić sprema seču ministara

Posle zvanične smene Bratislava Gašića i izbora novog ministra odbrane, tokom ove godine nije isključena ni šira rekonstrukcija Vlade, saznaju "Novosti".

Izvor: B92

Subota, 09.01.2016.

23:09

Default images
Foto: Tanjug

Kako navode, premijer Aleksandar Vučić nije zadovoljan radom nekoliko članova svog kabineta i ukoliko se ne odluči za vanredne parlamentarne izbore, mogao bi da pravi novu ministarsku čistku.

Redosled političkih poteza trebalo bi da bude jasniji posle izborne skupštine SNS koja je zakazana za 13. februar.

Izvori “Novosti” otkrivaju da premijer ne daje pozitivnu ocenu čak i nekim članovima Vlade koji su izabrani sa "naprednjačke kvote", a nije isključeno i da SNS neke resore zameni sa socijalistima.

Ivica Dačić, šef diplomatije i lider SPS, kaže za da se na susretu sa naprednjacima nije pričalo o rekonsutrukciji:

“Na premijeru je sada da odluči o novom ministru odbrane i to je najavljeno za ovaj mesec. Što se tiče eventualne rekonstrukcije tokom 2016. godine, o tome nismo razgovarali, ali i u tom slučaju je presudna reč i ocena premijera. SPS bi kao odgovoran partner konstruktivno učestvovao u svim tim procesima”, navodi Dačić.

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da je realno očekivati da tokom februara dođe do ograničene rekonstrukcije Vlade.

“Posle unutarstranačkih izbora u SNS, gotovo sigurno će doći do izvesne promene kadrova te stranke u Vladi. Ako na taj način budu redefinisane neke pozicije na nivou državnih sekretara i pomoćnika ministara, uz popunjavanje položaja ministra odbrane, to je već rekonstrukcija. A moguće je da ona bude i obuhvatnija od navedene u smislu promene još nekih ministara”, ističe Anđelković za “Novosti”.

On smatra da iz toga ne treba izvući tvrd zaključak da su isključeni prevremeni parlamentarni izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: