Uhapšeni turski piloti koji su oborili ruski Su-24

Ministar pravde Turske Bekir Bozdag izjavio je da su uhapšeni piloti koji su u novembru prošle godine oborili ruski Su-24 iznad Sirije.

Izvor: B92

Utorak, 19.07.2016.

14:54

Uhapšeni turski piloti koji su oborili ruski Su-24
Foto: GettyImages

"Među onima koji su uhapšeni zbog puča su i piloti koji su oborili ruski avion“, rekao je Bozdag, a preneo ruski sajt Sputnjik.

Grupa iz vrha turske vojske je u petak pokušala da izvrši puč u Turskoj, pri čemu je poginulo više od 200, a povređeno 1.400 ljudi

Inače, gotovo 9.000 zvaničnika smenjeno je nakon pokušaja vojnog puča u noći između subote i nedelje. Osim toga, pominje se i ponovno uvođenje smrtne kazne, što je izazvalo veliku buru u evropskoj javnosti.

Tako je, na primer, Nemačka na to reagovala izjavom da bi smrtna kazna značila kraj pregovora Turske o pristupanju EU.

Dosad je uhapšeno i 103 generala i admirala, a "čistka" u režiji predsednika Redžepa Erdogana će se verovatno nastaviti i u narednim danima.

U hapšenjima širom zemlje pritvoreni su najviši vojni funkcioneri, a reč je o "velikoj čistki u redovima oružanih snaga", prenosi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: