Lažnim funkcionerima vlade presuda 30. decembra

Specijalni sud zakazao je za 30. decembar izricanje presude optuženima da su predstavljajući se kao funkcioneri vlade žrtve prevarili za više miliona evra.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2015.

16:54

Default images

Todor Puletić i njegov brat Nebojša kao i još dvojica saučesnika uhapšeni su sredinom novembra 2009. godine.

Nakon hapšenja, policija je saopštila da su Puletići sa još dva saučesnika, čiji identitet tada u interesu istrage nije saopšten, predstavljajući se kao državni funkcioneri doveli u zabludu, odnosno prevarili više pojedinaca i firmi i od njih iznudili više od četiri miliona evra.

Sumnja se da je ta grupa sa prevarama počela još u januaru 2004. godine pa sve do hapšenja.

Todor Puletić se, kako se sumnja, predstavljao kao visoki funkcioner vlade, zatim kabineta predsednika Republike, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova zadužen za koordinaciju Ministarstva odbrane i MUP-a i kao pomoćnik ministra inostranih poslova.

Nebojša Puletić je prilikom kontakta sa odabranim žrtvama tvrdio da je zaposlen u Vladi Srbije, da je policijski službenik MUP-a, službenik Ministarstva pravde i visoki funkcioner kabineta predsednika Republike.

U policiji su tada naveli da se Puletići sumnjiče da su za pet i po godina "svog rada" u zabludu doveli na desetine pravnih i fizičkih lica na teritoriji Srbije i od njih iznudili više od 400 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: