Sreda, 09.12.2015.

20:35

Turska: Spremni smo da sarađujemo s Rusijom

Turska je spremna da sarađuje s Rusijom kako se ne bi ponovio incident kao onaj 24. novembra kada su turske snage oborile ruski bombarder na granici sa Sirijom.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

To je izjavio turski premijer Ahmet Davutoglu.

"Spremni smo da sarađujemo s Rusijom kako bismo sprečili ponavljanje incidenata u budućnosti", rekao je Davutoglu i dodao da se "bez koordinacije i saradnje uvek mogu dogoditi neke nepotrebne nesreće".

Odnosi između Turske i Rusije su znatno pogoršani nakon što su 24. novembra turske snage oborile ruski bombarder na granici sa Sirijom.

Rusija je posle toga uvela mnoge ekonomske sankcije Turskoj, dok je Ankara odbila da se izvini za taj inicdent ,u kojem je jedan pilot ubijen, a drugog su spasle sirijske snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: