Ruski avioni ubuduće u Siriji lete samo u paru?

Ruski Generalštab razmatra mogućnost slanja još 10 do 12 aviona – lovaca u Siriju, koji bi štitili ruske bombardere, piše moskovski dnevnik Komersant.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

12:04

Default images
Foto: Beta, AP

Prema rečima izvora iz vojne operativne uprave Generalštaba, do obaranja Su-24, ruski bombarderi leteli su bez zaštite, jer su u Ministarstvu odbrane smatrali da nema potencijalne opasnosti.

Ali, posle tog incidenta odlučeno je da ruska avijacija bombarduje u Siriji samo pod zaštitom lovaca.

Izvor Komersanta kaže da je Generalštab odlučio da poveća broj lovaca na bazi Hmejmim još za 10-12 letelica, kako bi svaki Su-24M i Su-34 leteli na bojeve zadatke isključivo u paru sa lovcima Su-27SM ili Su-30SM.

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je odobrio predlog Ministarstva odbrane da se na aviobazu Hmejmim u Siriji pošalju novi raketni kompleksi S-400.

Podsećamo, Ministarstvo odbrane Rusije donelo je takođe odluku da pruži dodatnu pomoć svojim snagama u vazduhu – krstarica “Moskva” krenula je u priobalni rejon Latakije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: