Srebrenici stigla 2 mil. €, pomoć radnicima vrtića

Na račun opštine Srebrenica je stigla donacija Srbije, a premijer Aleksandar Vučić je rekao da će novčana pomoć biti uplaćena i radnicima u vrtićima.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 16.11.2015.

12:03

Default images
foto: Beta/AP

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je za “Blic“ da su na račun opštine Srebrenica uplaćena prva dva miliona evra koje je odobrila Vlada Srbije.

On je za beogradski list kratko rekao da je Aleksandar Vučić ispunio obećanje i da su u ponedeljak legla sredstva.

Preostala tri miliona evra Srbija će dati kroz projekte koji će biti odabrani na osnovu potreba Srebrenice, a biće formiran tim koji će raditi na realizaciji tih projekata.

Pored toga premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je doneta odluka da i zaposlenima u predškolskim ustanovama bude isplaćena jednokratna pomoć od 7.000 dinara.

On je novinarima u Beogradu rekao da će i 24.900 zaposlenim u vrtićima i jaslicama dobiti 7.000 dinara i da Vlada njima nije mogla da poveća platu jer je to u nadležnosti lokalnih samouprava.

Samostalni sindikat predškolskih ustanova najavio je da će u petak, 20. novembra protestovati ispred Vlade Srbije, zbog loših materijalnih uslova.

Zaposleni u predškolskim ustanovama zahtevaju jednokratnu novčanu isplatu u iznosu od 7.000 dinara, povećanje plata od januara 2016. godine za četiri odsto i smenjivanje ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđana Verbića zbog "neodgovornog i ignorantskog odnosa prema problemima u predškolskoj delatnosti".

Na dnevnom redu Skupštine Srbije je dopuna Zakona o budžetu koja predviđa isplatu jednokratne novčane pomoći od 7.000 dinara za sve zaposlene u osnovnim i srednjim školama, kao i u višem i visokom obrazovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: