Petak, 30.10.2015.

14:54

R.Srpska: Sprečen teroristički napad na hotel

Policija Republike Srpske sprečila je teroristički napad u mestu Janja blizu Bijeljine, rečeno je Srni u Centru javne bezbednosti Bijeljina.

Izvor: nezavisne.com

Default images
Foto: YouTube/Screenshot

Mesto Janja se nalazi na obodu Bijeljine, na 40 kilometara od Zvornika, gde je ranije ove godine izvršen teroristički napad.

Pretresom hotela "Dalas" pronađena je veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja ovog objekta, koji je fizički povezan sa većim brojem stambenih objekata, ističu u policiji.

Pripadnici CJB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP Republike Srpske, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH došli su do operativnih saznanja da na području CJB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog dela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja verske, nacionalne i rasne netrpeljevosti.

Postupajući prema tim saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i izvršila pretres hotela "Dalas" u kome je i otkrivena priprema za teroristički napad.

Iz CJB Bijeljina navode da je blagovremenim dejstvom policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP Republike Srpske sprečeno izvršenje napada, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovesti do napada.

Sve mere su preduzimane pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Podeli: