"Ima dosta problema u vezi s poglavljem 35"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić očekuje ove godine otvaranje poglavlja 32 i 35, a početkom sledeće 23 i 24 u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.10.2015.

12:33

Default images
foto: Tanjug

Zahvalivši minstru spoljnih poslova Velike Britanije Filipu Hamondu na podršci evropskom putu Srbije Vučić je istakao da je za Srbiju posebno problematično poglavlje 35, koje se bavi pitanjem Kosova.

"Za nas ima dosta problema u vezi s poglavljem 35, ali o tome ćemo više razgovarati 13. oktobra u Briselu", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji s Hamondom.

On je preneo da je sa šefom britanske diplomatije razgovarao i o nastavku dijaloga s Prištinom, posebno o zaštiti srpskih crkava i manastira na Kosovu, kao i o Unesku, ali i o izbegličkoj krizi, odnosima u regionu, nastavku ekonomskih i političkih reformi u Srbiji.

"Prihvatili smo predlog ministra Hamonda da uspostavimo formalni strateški dijalog, da imamo stalnu vezu i kontakte, gde bismo preko tela koje bi vodili, recimo, zamenici ministra spoljnih poslova, mogli da se konsultujemo o ključnim stvarima za obe zemlje", izjavio je premijer.

Posebno istakavši dobre bilateralne odnose, Vučić je zahvalio Hamondu i Velikoj Britaniji na pomoći u situacijama kada je Srbiji to zaista bilo neophodno, posebno nakon katastrofalnih poplava 2015, ali i sada u vreme izbegličke krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: