CWP: Lidija Udovički nije zaposlena kod nas

Američka kompanija CWP je saopštila da nema saznanja o razgovoru koji se pominje između Lidije Udovički i predsednika DS Bojana Pajtića.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

18:36

Default images

U saopštenju se navodi da u vreme kada je taj privatni razgovor vođen, pre jedne i po godine, Udovički nije bila zaposlena u CWP niti u bilo kojoj povezanoj kompaniji.

“Gospođa Udovički se trenutno ne nalazi u stalnom radnom odnosu ili na savetničkoj funkciji u ijednoj od CWP kompanija. CWP nije nikada, direktno ili indirektno, primio zahtev gospodina Nikole Petrovića (JP Elektromreže Srbije) za bilo kakvo plaćanje u vezi sa priključenjem vetroparka na prenosni sistem, izvan onih koji su precizno i transparentno definisani ugovorima i pratećom zakonskom regulativom koji regulišu ovu oblast. Naša projektna kompanija nastavlja saradnju sa JP EMS u cilju rešavanja tekućih tehničkih pitanja“, zaključuje se u saopštenju.

Kompanija CWP je pomenuta u transkriptu razgovora Pajtića i Udovički koji je objavljen na portalu Teleprompter.

U transkriptu je, između ostalog, navedeno i da je Bojan Pajtić prepričao razgovor koji je vodio sa američkim ambasadorom Majklom Kirbijem, koji ga je "obavestio da Vučićev kum i direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović za Aleksandra Vučića svakoga meseca iznosi dva miliona evra".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: