Jemen: 32 mrtva u napadima na džamiju u Sani

U dvostrukom napadu Islamske države na šiitsku džamiju u Sani poginule su 32 osobe i više od 90 ljudi je povređeno, kažu bolnički izvori u glavnom gradu Jemena.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

19:08

Default images

Bombaš samoubica razneo se juče ispred džamije dok su vernici izlazili posle večernje molitve. Osim toga, dok su prolaznici pritrčavali da pomognu povređenima, drugi bombaš samoubica je automobilom naleteo na njih.

Islamska država je ubrzo posle toga saopštila na internetu da preuzima odgovornost za te napade.

Džihadistički napad se dogodio dok u Jemenu traje građanski rat. Šiitski pobunjenici iz plemena Huti su od septembra 2014. preuzeli kontrolu u glavnom gradu Sani, gde su zauzeli ministarstva, a visoke zvaničnike su stavili u kućni pritvor.

Arapska koalicija, koju predvodi Saudijska Arabija, od 26. marta bombarduje položaje šiitskih pobunjenika, podržavajući predsednika Abeda Raboa Mansura Hadija, koji je pobegao iz zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: