DS: Andrej Vučić na čelu izbornog štaba SNS u NS

Srpska napredna stranka u Novom Sadu formirala je svoj izborni štab za pokrajinske i lokalne izbore, kao i mini štabove za svaki deo grada, navode demokrate.

Izvor: B92

Nedelja, 16.08.2015.

10:19

Default images
Foto: Demokratska stranka

Osim toga, kako se ističe u saopštenju Demokratske stranke, izborni štab za pokrajnske izbore „vodi lično Andrej Vučić, brat predsednika Vlade Srbije, koji je, prema informacijama dobijenim iz lokalnog SNS-a, za sebe i svoje ljude već obezbedio radni i životni prostor u Novom Sadu“.

Dodaje se da su stranačke prostorije otvorene za potrebe izborni štabova na dvadesetak lokacija u gradu.

„Samo u središnjem delu Bulevara oslobođenja, stranka Aleksandra Vučića je zakupila tri lokala, a istorijski i do sada neviđen slučaj drskosti i bahatosti predstavlja njihovo useljenje u prostorije jedinog dnevnog lista na srpskom jeziku u Vojvodini – ’Dnevnika’, navodi se u saopštenju.

Kako navode iz DS-a, „Vučićevci su tim gestom neskriveno pokazali svoj prezir prema osnovnim postulatima demokratskog poretka i života u društvenoj zajednici“.

„Jer svaka vlast u Srbiji jeste pokazala aspiracije da utiče na uređivačku politiku u javnim glasilima, ali su samo novosadski ’naprednjaci’ i javno zaseli u prostorije jednog dnevnog lista i preduzeća u većinskom vlasništvu države“, naglašavaju demokrate.

Gradski odbor Demokratske stranke nakon toga ističe kako je Srpska napredna stranka, „u ovom trenutku, verovatno najveći zakupac poslovnog prostora u Novom Sadu, na čemu joj treba čestitati“.
Foto: Demokratska stranka
„Srpska napredna stranka je trenutno i jedina brzorastuća privatna firma u gradu, dok sve druge ili propadaju ili jedva sastavljaju kraj s krajem. Budući da prosečan zakup lokala u koje su se uselili iznosi najmanje 120 evra, a fiksni troškovi još bar 80 evra, prostom računicom se dolazi do podatka da SNS samo za novoiznajmljeni poslovni prostor mesečno treba da plati više od 40.000 evra, odnosno približno 5.000.000 dinara“, navode iz DS-a.

Prema njihovim rečima, „da je zaista reč o istorijskom dostignuću, vidi se i po tome što lokalni i pokrajinski izbori po zakonu treba da se održe tek u aprilu sledeće godine“.

„Zato se jedno pitanje neizbežno nameće: Koliko je para za predizbornu kampanju pripremila Srpska napredna stranka, ako već sada, mesecima pre izbora, nemilice troši milione samo za zakup novih stranačkih prostorija? To pitanje postavljaju i građani Novog Sada, koji su se tokom protekle nedelje javljali Gradskom odboru Demokratske stranke kako bi iskazali svoj revolt zbog toga što već sada ne mogu da mrdnu nigde u gradu a da ne naiđu na postere Aleksandra Vučića u izlozima, te plakate i grafite mržnje prema predsedniku Demokratske stranke“, ističu demokrate.

Osim toga, u saopštenju se navodi i „pitanje odakle im pare za nezapamćeno rasipništvo, međutim, niko ne postavlja, jer odgovor svi znaju“.

„Uzeli su ih od građana Novog Sada i Vojvodine, kunući se u svoje ničim dokazano poštenje i rešenost da tobož zaustave korupciju i nezakonito bogaćenje pojedinaca i interesnih grupa. Šta i kako Srpska napredna stranka radi u Novom Sadu, najbolje se može videti po tome šta govori o svojim političkim političkim protivnicima. Govoreći o Demokratskoj stranci, naime, ’naprednjaci’ do tančina opisuju sami sebe, svoje postupke i namere“, zaključuju iz Demokratske stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: