Koceljeva: Policija sprečila blokadu deponije

Jake policijske snage sprečile su blokadu ulaza u deponiju smeća u Koceljevi, za koju građani tvrde da je "divlja".

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2015.

14:18

Default images

Više desetina građana blokiralo je dva prilaza deponiji u ponedeljak, 3. avgusta stavljanjem lanaca i katanaca na kapije i postavljanjem blokada ispred njih.

Policija je jutros u saradnji sa radnicima lokalnog komunalnog preduzeća otvorila ulaze i obezbedila prolaz kamionima sa đubretom, a organizatorima protesta su napisane prekršajne prijave.

Jedan od organizatora protesta Zoran Mićić, rekao je da je policija brojnošću naterala građane da se raziđu i da je lokalna vlast, na čiji je zahtev reagovala policija, obećala brzo rešenje problema.

"Sramota je da policija obezbeđuje deponovanje đubreta na prostoru divlje deponije, a oni bi takve stvari morali da spreče i sankcionišu. Na samoj deponiji stoji tabla koja već desetak godina upozorava da je deponija u sanaciji, a tamo se i dalje ostavlja dnevno po 75 kubnih metara đubreta", rekao je Mićić agenciji Beta.

On je naveo da je lokalna vlast obećala brzo rešenje problema, ali da u to "niko ne veruje".

"Već 20 godina priča se o izmeštanju deponije, o sredstvima inostranih fondova kojima će se rešiti problem ali sem obećanja ništa nije urađeno. Mi tražimo samo da se izmesti van naseljenog mesta", rekao je Mićić.

Deponija u Koceljevi nalazi se na desetak metara od prvih kuća i uz samu obalu reke Tamnave.

Proteste u toj opštini organizovale su parlamentarne i vanparlamentarne stranke, Socijalistička partija Srbije, Pokret Dveri, Zeleni Srbije, Srpski pokret obnove, Srpska radikalna stranka i ekološko udruženje "Za spas lopte".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: