Turska otvorila istragu o smrti šest civial

Turske vlasti saopštile su da su otvorile istragu posle izveštaja o pogibiji šest civila u turskom bombardovanju jedne baze PKK-a na severu Iraka.

Izvor: B92

Subota, 01.08.2015.

22:26

Default images
Foto: Freeimages

Lokalne vlasti u Iraku saopštile su da je najmanje šest osoba, od kojih dve žene, poginulo u turskom napadu na jednu bazu PKK-a, odnosno Radničke partije Kurdistana u mestu Zarkel istočnog od Erbila, glavnog grada iračke autonomne pokrajine Kurdistana.

"Istraga je otvorena i sve će biti provereno", saopštilo je tursko Ministarstvo inostranih poslova i dodalo da su mete bile isključivo pripadnici PKK-a.

Regionalne kurdske vlasti u Iraku apelovale su ranije danas na PKK da se "povuče" sa kurdske teritorije u Iraku kako bi se sprečilo stradanje civila.

Turska je prošle nedelje pokrenula vazdušne napade na pobunjeničke kampove Radničke partije Kurdistana na severu Iraka.

To su prvi napadi na uporišta PKK otkako je pokrenut mirovni proces sa Kurdima 2012. godine.

Pročitajte još: Oko 260 pripadnika zabranjene PKK je poginulo, a oko 400 ranjeno u celonedeljnom turskom bombardovanju te grupe u Turskoj i na severu Iraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: