Matejin: Pajtić retko u parlamentu

Sednicu Skupštine Vojvodine obeležila je polemika nakon konstatacije šefa poslaničke grupe SNS o tome da je predsednik Pokrajinske vlade retko u parlamentu.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

14:49

Default images

Na sednici Skupštine razmatran je izveštaj o izvršenju lanjskog pokrajinskog budžeta.

Pri kraju rasprave o tom izveštaju, nakon što je prethodno na sednicu došao i predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić, poslanik Predrag Matejin je izrazio zadovoljstvo zbog njegovog prisustva i dodao da predsednik Pokrajinske vlade, verovatno zbog zauzetosti “nekim drugim angažmanima” nije prisustvovao ili je “jako retko prisustvovao” skupštinskim sednicama oko pola godine.

Matejin je precizirao da je, u poslednjih sedam meseci Pajtić bio na svega dve sednice pokrajinskog parlamenta, koje su bile svečane a ne radne, što kako je rekao, govori njegovom odnosu prema Skupštini AP Vojvodine.

Odgovarajući na te primedbe, Pajtić je upitao Matejina da li se primedbe u vezi sa “drugim angažmanima” odnose na njegov rad na Univerzitetu u Novom Sadu ili na angažovanje kao predsednika DS.

"Ja sam profesor univerziteta"”, rekao je Pajtić i pokazujući na deo skupštinske sale sa poslanicima DS-a, dodao da u toj grupi “ima mnogo profesora univerziteta, diplomiranih pravnika i ekonomista a nikog nema sa kupljenim diplomama, niti sa prepisanim doktoratima”.

Pajtić je poručio naprednjacima da, ako imaju primedbu na njegov angažman kao predsednika stranke, da imaju u vidu da je i predsednik SNS Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Srbije “i ne vidim da mu iko išta zamera”.

Matejin je u nastavku polemike dodao da je Vučić na sednicama Narodne skupštine uvek kad god se razmatraju važni zakoni i da je u tom smislu dostupan poslanicima za raspravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: