Jahjaga sa komadantom Kfora o stanju na Kosovu

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga razgovarala je sa komandantom Kfora generalom Frančeskom Filjuolom o saradnji kosovskih institucija i mirovnih snaga.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

19:35

Default images
Foto: Beta, AP

Osim toga, njih dvoje su razgovarali i o političkim događajima i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, saopšteno je iz kabineta kosovske predsednice.

"Jahjaga je ukazala na nezaobilaznu ulogu snaga Kfora u očuvanju i garantovanju mira i sigurnosti na celoj teritoriji Kosova, kao i saradnji među zajednicama. Ona je rekla da je Kosovo uspelo da izgradi sveobuhvatno i demokratsko društvo koje promoviše mir i stabilnost u regionu i šire", navodi se u saopštenju.

Kosovska predsednica navela je da je Kosovo demokratija u razvoju i da gradi dobrosusedske odnose u regionu, uključujući i proces normalizacije odnosa sa Srbijom i dodala da je Kosovo posvećeno dijalogu i sprovođenju sporazuma postignutih u Briselu, a cilj je da se olakša život građana i eliminišu tenzije u odnosima Srbije i Kosova.

Komandant Kfora, general Frančesko Filjuolo, zahvaljujući predsednici Jahjagi na poseti i saradnji koju kosovske institucije imaju sa mirovnim snagama, rekao je da će Kfor biti posvećen i uporan dok proces sprovođenja sporazuma ne bude nepovratan.

Predsednica Jahjaga i general Filjuolo naglasili su važnost saradnje i u budućnosti, uzimajući u obzir da je Kfor na Kosovu jedna od najpoštovanijih međunarodnih institucija za očuvanje mira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

23 h

Podeli: