"Grci glasali protiv onoga što radi Vučić"

Šef poslaničkog kluba DS Borko Stefanović smatra da su Grci na referendumu glasali baš protiv onoga što vlada premijera Aleksandra Vučića sprovodi u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

16:58

Default images
Foto: B92

Govoreći o paralelama između Srbije i Grčke, Stefanović je u Kažiprstu rekao da kada govori o levičarskim idejama iznosi sopstveno mišljenje, a ne mišljenje DS.

"Ja nisam srpska Siriza, a ono što predlažem nije nikakva kopija. Mi inače dosta ličimo, jer nam i problemi liče. Tu su nezaposlenost, beda, zelenaške kamate banaka, diktati MMF i sve ono što naša nesposobna vlada sprovodi. Grci su glasali protiv svega što Vučić i njegova vlada rade ovde po diktatu MMF i banaka", rekao je Stefanović.

Komentarišući Vučićevu izjavu da su potrebna sočiva onima koji tvrde da je grčko "ne" poraz njegove politike, Stefanović je rekao da Vučić ima naočare, pa da može da vidi da je sve poskupelo.

"To je nervozna izjava. On može da vidi da je porasla nezaposlenost, beda, da je sve poskupelo. On je nedavno rekao da ništa nije poskupelo, a ja m kažem da je poskupelo sve, prehrambeni proizvodi, struja, a da su oni građanima smanjili plate i penzije", rekao je Stefanović.

On je naveo da ono što se predlaže sa "leve strane" u Srbiji, kao ni ono što se desilo u Grčkoj, nije upereno protiv članstva u EU.

Stefanović je naveo i da u DS neki ljudi iz vrha odbijaju njegove predloge i da je zbog toga "korektno reći" da su to samo njegovi stavovi.

"To nije ekstremna levica, to je nova, demokratska, evropska levica. Treba da kažemo 'ne' vladi Vučića i tako nešto će biti sve bliže", rekao je on.

U odgovoru na pitanje kako su njegove izjave sada bliže izjavama Aleksandra Vulina, Stefanović je rekao da nije dovoljno "staviti Če Gevaru na majicu".

"Vulin je daleko od levice isto koliko i Vučić od demokratije ili Zemlja od Urana. On je deklarativni levičar u skupom odelu koji ide u spa centre, a u pauzi tih aktivnosti daje ksenofobične i opasne izjave. On je deo koalicije koja je smanjila plate i poskupela struju i on je uveo prinudni rad za socijalnu pomoć", rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: