Potvrđena imena 27 Britanaca ubijenih u Susu

Sve žrtve terorističkog napada u tuniškom letovalištu Sus su identifikovane, među njima je 27 državljana Velike Britanije.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

16:29

Default images
foto: Beta/AP

Britanski premijer Dejvid Kameron je rekao da je Vlada poslala vojni avion kojim bi tela stradalih trebalo da budu prebačena na Ostrvo.

Ipak, izvori Skaja navode da je među stradalima 30 Britanaca, a totalni bilans žrtava terorističkog napada 23-godišnjeg Sejfedina Rezguija broji 38 imena.

Svi britanski državljani koji su zadobili povrede u napadu su napustili Tunis i nalaze se na medicinskim pregledima u Birmingemu, Oksfordu, Plimutu i londonu.

Među njima je i 30-godišnji Metju Džejms koji je svojim telom zaštitio verenicu Sejru Vilson.

“Proces oporavka dobro protiče. Ne možemo da opišemo koliko smo zahvalni za svu pomoć medicinskog osoblja“, navela je Vilson.

Teroristički napad u letovalištu se dogodio u petak, kada je Rezgui uleteo u jedan hotel i ubio 38 ljudi. Sumnja se da je napad povezan sa aktivnostima Islamske države, kao i da je Rezgui bio na treninzima u Libiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: