Tači: Kosovo ne sme da izgubi ni kvadratni metar

Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači najavio je početak procesa demarkacije teritorije sa Crnom Gorom, ali i sa Srbijom.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2015.

16:52

Default images
foto: Beta/AP

Kako prenosi portal koha.net, on je naveo da Kosovo ne sme da izgubi niti jedan kvadratni metar svoje teritorije u demarkaciji sa Crnom Gorom.

“U duhu dobrosusedskih odnosa počeli smo proces demarkacije granica sa zemljama u okolini. To se završili sa Albanijom i Makedonijom, uskoro ćemo i sa Crnom Gorom, a radimo na tome i sa Srbijom kao bismo jednom za svagda stavili tačku na pitanje granica na Balkanu“, rekao je Tači.

Vicepremijer samoproglašene države je rekao da je demarkacija proces obeležavanja granica između dve zemlje, ne pregovaranje oko granica, već proces crtanja granica koje postoje u katastarskoj dokumentanciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: