Obdukcija pokazala da se dečak utopio

Nalazi obdukcije pokazali su da se dvanaestogodišnji Stefan Ilić utopio, potvrđeno je u MUP-u za B92. Telo dečaka pronađeno je u reci Karaš, nedaleko od kuće.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.06.2015.

17:54

Default images

Obdukcija je potvrdila da se dečak iz Banatske Subotice, za kojim se tragalo od subote, utopio u kanalu reke Karaš.

Telo dečaka pronašao je meštanin Jovan Grujić, a ronioci su ga, zatim, izvukli iz vode na mestu koje je svega 300 metara udaljeno od porodične kuće Ilića u Banatskoj Subotici.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je, ranije danas, rekao da pronalazak tela Stefana Ilića ukazuje na to da je malo verovatno da je otmice uopšte bilo.

Prema njegovim rečima, ono što otežava istragu jeste to što je jedini očevidac, devetogodišnji brat Stefana Ilića, koji je naveo da su tri čoveka u tamnom automobilu oteli dečaka.

„To je odvuklo istragu na jednu stranu. Naravno da niso isključivali i druge mogućnosti, ali pronalazak tela ukazuje da je malo verovatno da je opcije uopšte bilo“, naveo je Stefanović na vanrednoj konferenciji za medije.

On navodi da je istraga ograničena i da policija mora da radi osetljivo i oprezno, jer jedini svedok ima devet godina.

Podsetimo, dvanaestogodišnji Stefan je u subotu nestao u Banatskoj Subotici i policija je, odmah po prijavi, počela opsežnu pretragu tog mesta i okolnih mesta.

Policijske patrole su se nalazile na svim prilazima Banatskoj Subotici, detaljno su proveravana sva vozila, dok su se u potragu uključili i ronioci Žandarmerije, koji su pretraživali reku Karaš.

Potraga za dečakom obavljena je i u susednim mestima, tako da je policija i u Pančevu i Beloj Crkvi ispitivala sve koji su se dovodili u bilo kakvu vezu s dečakom i njegovom porodicom.

Svi granični prelazi su strogo kontrolisani, uspostavljena je saradnja i s rumunskim kolegama, a fotografija s opisom dečaka bila je na svm elektronskim medijima.

Inače, Stefan je poslednji put viđen u selu Banatska Subotica, u opštini Bela Crkva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: