Nestali dečak pronađen mrtav

Telo dečaka koje odgovara opisu Stefana Ilića pronađeno je u reci Karaš, saznaje B92.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 15.06.2015.

12:31

Default images

Kako je ranije rečeno Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ronioci Žandarmerije MUP-a Srbije u reci Karaš pronašli su telo koje prema opisu odgovara nestalom dečaku Stefanu Iliću.

Telo dečaka pronašao je meštanin Jovan Grujić, a ronioci su ga, zatim, izvukli iz vode na mestu koje je svega 300 metara udaljeno od porodične kuće Ilića u Banatskoj Subotici.

Kako je Grujić ispričao, krenuo je na pašnjak da obiđe stoku. Hteo je da se okupa u reci i nakon što je ušao u vodu video je telo koje pluta, posle čega je odmah pozvao policiju.

"Bio je na vodi, pokraj mosta... Leđa, prsluk sam video, bio je zgrčen", ispričao je Jovan za RTS. Otac stradalog dečaka Stevica Gages rekao je novinarima da je dva dana bio u policiji.

"Bili smo skoro dva dana u policiji, ispitivali nas. Imali su neke sumnje, ali to nije istina", kaže za N1 Stevica Gages, dečakov otac.

Stefanova majka Gordana Ilić kaže da ne zna ko bi i zašto to mogao da uradi.

"Nemam nikakvu ideju, on je bio dobro dete, poslušno dete, učio je dobro. Nikoga nismo uvredili, ne znam ko bi mogao tako nešto da uradi. Jako mi je teško. Bilo je sumnji, ali više ne", ispričala je Gordana Ilić.

Dvanaestogodišnji Stefan je u subotu nestao u Banatskoj Subotici i policija je, odmah po prijavi, počela opsežnu pretragu tog mesta i okolnih mesta.

Policijske patrole su se nalazile na svim prilazima Banatskoj Subotici, detaljno su proveravana sva vozila, dok su se u potragu uključili i ronioci Žandarmerije, koji su pretraživali reku Karaš.

Potraga za dečakom obavljena je i u susednim mestima, tako da je policija i u Pančevu i Beloj Crkvi ispitivala sve koji su se dovodili u bilo kakvu vezu s dečakom i njegovom porodicom.

Svi granični prelazi su strogo kontrolisani, uspostavljena je saradnja i s rumunskim kolegama, a fotografija s opisom dečaka bila je na svm elektronskim medijima.

Inače, Stefan je poslednji put viđen u selu Banatska Subotica, u opštini Bela Crkva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: