MPC u načelu prihvatila dijalog sa SPC

Sveti arhijerijski sinod nekanonske MPC - Ohridska arhiepiskopija saopštila je da je u načelu prihvatila predlog za nastavak dijaloga sa SPC.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

23:25

Default images
Foto: Tanjug

U saopštenju MPC, koja je u raskolu, navodi se da i Sinod MPC može ponovo da zatraži pomilovanje od nadležnih državnih organa u slučaju nepovoljnih završetka sudskog procesa protiv Jovana Vranišovskog.

Isto tako, kako se navodi u saopštenju, Sinod očekuje a bilo bi i opšte korisno da braća iz SPC-a počnu da se odnose sa poštovanjem prema MPC makar u onoj meri koju stalno manifestuju prema pripadnicima drugih konfesija.

Sveti arhijerejski sabor SPC je pre dva dana odobrio nastavak dijaloga između njihovih predstavnika i predstavnika MPC a uslov, kako su naveli, je zaustavljanje progona vladike Jovana (Vranišovskog) i sveštenika i vernika takozvane Pravoslavne Ohridske arhiepiskopije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: