Petak, 29.05.2015.

13:19

Student hteo da pošalje cijanid ministrima

Slovenačko tužilaštvo podiglo je optužnicu za terorizam protiv studenta iz Italije koji je dvojicu čeških ministara pokušao da uceni preteći im cijanidom.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Freeimages

Ivan Cernic, 24-godišnji student veterinarstva iz italijanske Gorice, uhapšen je krajem prošle godine i od tada je u pritvoru u Sloveniji, gde čeka suđenje, objavili su u slovenački mediji.

Uhvaćen je kada je u lokalnoj poštanskoj kancelariji, blizu Nove Gorice, pokušao da pošalje pisma sa smrtonosnom dozom cijanida na adrese češkog ministra finansija Andreja Babiša i ministra unutrašnjih poslova Milana Ćovaneca.

Prve takve opasne pošiljke članovi češke vlade primili su nekoliko meseci ranije, ali ih nisu otvorili jer ih je otkrilo njihovo obezbeđenje.

Jedna od pošiljaka dolazila je i iz Slovenije, nakon čega su policije obeju država počele da istražuju slučaj, prenosi agencija Hina.

Iako se sumnjalo da su pošiljke politički motivisane, utvrđeno je da se radilo o pokušaju iznude, odnosno da su pošiljaoci od čeških ministara zahtevali novac.

Cernic je uhvaćen u Sloveniji u saradnji s italijanskom policijom, a u njegovom stanu u Gorici nađene su opasne materije i hemikalije.

U Sloveniji je optužen i zbog posedovanja droge, koja mu je nađena prilikom hapšenja, kao i zbog falsifikovanja jer je poštanske pošiljke slao identifikujući se lažnim dokumentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: