Petak, 22.05.2015.

18:48

Rama u Prištini otkriva spomenik

Premijer Albanije Edi Rama će u subotu u Prištini otkriti spomenik Ismailju Ćemailiju, jednom od lidera pokreta za nezavisnost Albanije 1912. godine.

Izvor: Tanjug

Default images
foto: Beta/AP

Kako prenose albanski mediji, ovaj spomenik će simbolizovati Ćemailjijevu ulogu u borbi za nezavisnost Albanaca i napredak albanskog naroda.

Opština Priština je saopštila da će spomenik biti postavljen u suorganizaciji sa opštinom Valona, gde je Ćemailji rođen.

Nastupiće hor filharmonije Kosova i ansambal "Redžo Mulići".

U novembru 2014. godine gradonačelnik Prištine Spend Ahmeti sa delegacijom intelektualaca iz grada Valone dogovorili su detalje projekta postavljanja spomenika Ismail Čemajliju u Prištini i Hasana Prištine u Valoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

22 h

Podeli: