Zeman: Rusija bi mogla ući u EU

Predsednik Češke Miloš Zeman izjavio je da nije isključeno da bi Rusija kroz 20 godina mogla postati članica Evropske Unije.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2015.

08:43

Default images
Foto: Beta/AP

"Možda će, na primer, Rusija postati članica EU. Naše se privrede međusobno dopunjuju. Rusiji je potrebna savremena tehnologija, dok su EU potrebni energetski resursi", rekao je Zeman u intervjuu ruskom listu "Komersant".

Govoreći o Rusiji, češki lider je izjavio da, po njegovom mišljenju, u ovom trenutku u zemlji vlada "uglavnom demokratija", preneo je Sputnjik.

"Kao prvo, mi imamo slobodne izbore. Kao drugo, imamo političke partije. Postoji opozicija, istina slaba, ali je to problem opozicije. Svako odgovara za sebe, a ne za drugoga", rekao je Zeman.

"Osim toga, demokratija - to je, takođe, i decentralizacija, regionalno samoupravljanje. Najvažnije je da postoji podela vlasti koja daje veća prava regionima. To, po mom mišljenju, i jeste put ka demokratiji", naveo je predsednik Češke u intervjuu "Komersantu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: