"Izveštaj o falkonu do sutra"

Kompletan izveštaj o kvaru aviona u kome je bio predsednik Srbije Tomislav Nikolić biće predstavljen do sutra, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

13:08

Default images
Foto: Tanjug

"Kompletan izveštaj je gotov. Direktorat će danas, najkasnije sutra predstaviti izveštaj javnosti", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlovićeva novinarima u Skupštini Srbije.

"Kompletan izveštaj je gotov. Direktorat će danas, najkasnije sutra predstaviti izveštaj javnosti", kazala je Mihajlovićeva novinarima u Skupštini Srbije.

Preliminarni izveštaj Direktoratacivilnog vazduhoplovstva Srbije (DCV)pokazao je da seavionu kome je predsednik TomislavNikolićleteo u Rim vratio u Beograd nakon što je neko iz posade slučajno uključio prekidač za slučaj nužde što je uzrokovalo gašenjejednog motora.

Prema izveštaju, kopilot Bojan Zorić nehotice je prosuo kafu na instrument tablu i počeo da je briše salvetom i tom je prilikom slučajno aktivirao prekidač "emergency slot extension".

Predsednik Srbije krenuo je 17. aprila 2015. godine u posetu Vatikanu, ali se vratio zbog kvara aviona.

"Večernje novosti" su objavile da će predsednik Nikolić će sa svojom pratnjom na veliku paradu u Moskvi putovati istim vladinim avionom "falkon 50".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: