Požar u blizini Černobilja

U blizini napuštene ukrajinske nuklearne elektrane Černobilj, u kojoj je 1986. godine došlo do najveće nuklearne katastrofe u istoriji, izbio je šumski požar.

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2015.

19:48

Default images
Foto: Beta/AP (Ilustracija)

Požar ipak ne predstavlja opasnost po to postrojenje, izjavila je portparolka nuklearke Maja Rudenko, a prenela je agencija AFP.

"Vatra je buknula na 15 do 20 kilometara od Černobilja. Požar ne predstavlja opasnost po nuklearku", rekla je Maja Rudenko.

Nešto ranije je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov na svom nalogu na Fejsbuku napisao da šumski požar preti da se proširi na nuklearku Černobilj.

"Situacija u vezi s požarom u blizini Černobilja se pogoršala. Jak vetar preti da proširi vatru na zonu od 20 kilometara oko postrojenja", upozorio je Avakov.

Nakon eksplozije iz 1986. godine, nuklearka u Černobilju je ugašena, a lokacija je pokrivena betonskim pokrivačem koji ukrajinske vlasti planiraju da zamene sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: