Hamnei: SAD pravi izvor pretnje

Iranski vrhovni vođa ajatolah Sejed Ali Hamnei izjavio je da je koncept iranskog nuklearnog oružja bio izmišljotina, ističe iranska agencija Fars.

Izvor: B92

Nedelja, 19.04.2015.

23:37

Default images
Foto: Beta, AP

Osim toga, Hamnei je ocenio da su SAD pravi izvor pretnje.

"Stvorili su mit o nuklearnom oružju da bi mogli da kažu da je Islamska Republika izvor pretnje. Ne, izvor pretnje je sama Amerika", rekao je Hamnei u obraćanju vojnim komandantima uoči nastavka nuklearnih pregovora naredne nedelje.

Iran i šest svetskih sila dostigli su okvirni sporazum o iranskom spornom nuklearnom programu ovog meseca i nastaviće pregovore u Beču ove nedelje u cilju postizanja konačnog dogovora do kraja juna.

"S druge strane sistematicno i besramno prete nam vojno, čak iako nisu napravili otvorene pretnje, moramo da budemo spremni", istakao je Hamenei na prijemu komandanata i osoblja iranske vojske povodom Državnog dana vojske, prenele su svetske agencije.

Hamenei je reagovao na pretnju načelnika Združenog štaba oružanih snaga SAD-a, generala Martina Dempsija koji je pre tri dana rekao da "moguća isporuka ruskog protivraketnog sistema S-300 Iranu neće uticati na sposobnost SAD-a da udari na iranska nuklearna postrojenja, ukoliko to bude bilo potrebno".

Ruski predsednik Vladimir Putin je pre šest dana potpisao ukaz o isporuci S-300 Iranu, prenela je ruska agencija Tass.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: