NUNS: Cenzura u opštini Bujanovac

NUNS je protestovao zbog odluke čelnika opštine Bujanovac da se zaposlenima u opštinskoj upravi blokiraju korišćenje portala na albanskom jeziku Titulli.com.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2015.

11:21

Default images

U saopštenju NUNS je ocenio da ta zabrana predstavlja najgrublji vid cenzure i atak na slobodu informisanja.

Prema saznanjima NUNS-a, rukovodstvo lokalne samouprave naložilo je 20. marta da se na serveru zgrade opštine Bujanovac blokira pristup portalu Titulli.com.

Titulli.com je najposećeniji portal na albanskom jeziku, na koji se najčešće pozivaju i albanski i srpski mediji, pojedinci i institucije sa juga Srbije.

Glavni i odgovorni urednik portala Arđent Goga rekao je da zaposleni u opštinskim organima na svom radnom mestu, kao i do sada nesmetano mogu da koriste sve druge - kako albanske, tako i srpske sajtove i portale.

Goga je, kako je preneo NUNS, rekao da je to još jedan u nizu pokušaja lokalne samouprave da cenzuriše, kontroliše i upravlja portalom i da su saznali da iza tog "prljavog čina stoji predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi".

On je podsetio da se Arifi i njegovi saradnici prema ovom nezavisnom mediju ponašaju diskriminatorski od njegovog osnivanja. Titulli.com ne dobija ni dinar iz dela opštinskog budžeta namenjenog javnom informisanju, a novinare tog medija lokalna vlast ne poziva na svoje pres konferencije, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: