U Sirtu osam srpskih medicinara

Trenutno osam medicinskih radnika iz Srbije radi u libijskom gradu Sirtu, gde su borci Islamske države oteli strane lekare i medicinske sestre.

Izvor: B92, klix.ba

Utorak, 17.03.2015.

11:44

Default images
Foto: Beta, AP

Iako je za portal klix.ba rekao da se ne zna šta je sa srpskim medicinarima iz centralne gradske bolnice Ibn Sina, nešto kasnije je za B92 potvrdio da su srpski državljani na sigurnom.

Efendić je prethodno rekao da mu je informaciju da je došlo do otmice, potvrdio srpski ambasador Oliver Potežica, ali ni on nije imao precizne infromacije o tome da li su među otetima i državljani iz Srbije.

"Neki radnici bolnice su uspeli da pobegnu iz zgrade, a neki su prinudno zadržani da rade. Među medicinskim radnicima su Filipinci, Indijci i Srbi, ali precizne informacije u ovom trenutku nemamo", rekao je Efendić.

Efendić je rekao da ima informaciju da su "neke državljane Srbije pripadnici ID pustili da izađu". Ne zna se da li tamo ima i radnika iz BiH.

Vest o otmici objavio je jutros CNN. Kako navodi američka mreža, borci ID oteli su 20 medicinskih radnika iz centralne bolnice u Sirtu, a među njima navodno ima i državljana Srbije. Opširnije u posebnoj vesti.

Srpske vlasti proveravaju ove informacije.

B92 nije uspeo da dobije informacije o otmici u ambasadi Srbije u Tripoliju.

Podsetimo, nakon građanskog rata u Libiji, srpski radnici su počeli da se vraćaju u tu zemlju, a u prethodne četiri godine mnogi lekari i drugi medicinski radnici su preko agencija i službi za zapošljavanje iz Srbije otišli u Tripoli i druge veće gradove u Libiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: