Dete bez vakcine,roditelji u zatvor

Pakistanska vlada izdala je stotine naloga za hapšenje osoba koje odbijaju da vakcinišu svoju decu protiv dečje paralize, javljaju strani mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

08:00

Default images
Foto: Beta, arhiva

Akcija je posledica zdravstvene krize koja potresa zemlju, a do sada je uhapšeno 10 osoba.

Riaz Khan Mahsud, zamenik policijskog načelnika u Pešavaru, rekao je za "Njujork Tajms" da je zabeženo 16.000 slučajeva roditelja koji su odbili da vakcinišu svoju decu. Dodao je i kako je policija potpuno odlučna u svojoj nameri da ubede roditelje da je vakcinisanje dobro za njihovu decu.

Pakistanske rigorozne mere protiv onih koji odbijaju da vakcinišu decu posledica su ubrzanog širenja dečje paralize u toj zemlji.

Prošle godine je u Pakistanu zabeleženo 306 slučajeva bolesti, što je značajno više u odnosu na poslednjih nekoliko godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: