Nađene ukradene knjige iz 17. veka

Federalni zvaničnici SAD su saopštili da su u oblasti zaliva San Francisko otkrivene knjige iz 17. veka i da će biti vraćene u zemlju porekla - Italiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

23:03

Default images

Prema rečima Dejvida Prinsa iz američke Agencije za imigraciju i carine, kupac knjiga, koji živi u navedenoj oblasti, nije znao da su knjige ukradene.

List San Francisko kronikl piše da se radi o knjigama "Stirpium Historiae" i "Rariorm Plantarum Historia Anno 1601", koje su uzete iz Istorijske nacionalne poljoprivredne biblioteke u Italiji, i koje su prodate jednom preprodavcu antikviteta, takođe iz Italije.

Ove knjige deo su paketa od 19 ukradenih artefakata koji će biti vraćeni italijanskoj vladi.

San Francisko kronikl piše da su medju ostalim ukradenim stvarima - top iz 17. veka, grčka grnčarija iz petog veka i artefakti koji potiču iz četvrtog i petog veka pre nove ere.

Ova dobra su prošvercovane u SAD u proteklih nekoliko godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: