Sastanak pod "Putinovim uslovima"

Lideri Rusije, Ukrajine, Nemačke i Francuske sastaće se u sredu, 11. februara u Minsku da bi razmotrili mirovni plan za Ukrajinu, saopšteno je iz Berlina.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 08.02.2015.

13:32

Default images
Foto: Beta

Međutim, Vladimir Putin je izjavio da će sastanak biti održan pod uslovom da do tada bude zadovoljen "određen broj tačaka" o mirovnog planu u Ukrajini

"Taj sastanak biće održan pod uslovom da uspemo da se dogovorimo o određenom broju tačaka o kojima smo intenzivno razgovorali u poslednje vreme", naveo je u Putin u poruci beloruskom predsedniku Lukašenku.

Iz kabineta Angela Merkel saopštili su da su Fransoa Oland, Petro Porošenko i Vladimir Putin jutros dugo razgovarali telefonom o mogućim rešenjima za konflikt u istočnoj Ukrajini.

"Tokom poziva oni su dalje razradili paket mera u kontekstu njihovih napora za sveobuhvatno rešenje sukoba na istoku Ukrajine. Ova aktivnost će biti nastavljena sutra u Berlinu s ciljem održavanja samita Normandijskog formata u sredu u Minsku", naveo je u saopštenju portparol Merkelove, Štefen Zajbert.

Četvoro zvaničnika sastaće se ponovo u sredu u Minsku, dodaje se u saopštenju iz kabineta Angele Merkel, koja će se prethodno sastati sa americkim predsednikom Obamom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: