"Ruska vojska u UKR - halucinacija"

Rusija je odbacila kao "potpunu besmislicu" najnovije optužbe Kijeva da je Moskva poslala na stotine vojnika preko granice u Ukrajinu.

Izvor: B92

Utorak, 20.01.2015.

14:45

Default images
Foto: Freeimages.com

"Jučerašnje optužbe Kijeva o navodnom raspoređivanju ruskih vojnih kontingenata preko rusko-ukrajinske granice ne zavređuju nikakvu kritiku", izjavio je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov, izvestile su ruske agencije.

"To je potpuna besmislica", rekao je Konašenkov, dodatno opisujući najnovije optužbe iz Ukrajine kao "halucinaciju".

Kijev je u ponedeljak optužio Rusiju da je poslala oko 700 vojnika kako bi pomogla proruskim snagama koje se bore sa ukrajinskom vojskom oko Donjecka, na istoku Ukrajine.

Portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko rekao je u ponedeljak da su "dve grupe naoružanih vojnika iz Ruske Federacije prešle granicu" prema teritoriji pod kontrolom proruskih snaga.

Rusija je u više navrata demantovala optužbe Kijeva i Zapada da je slala vojnike i oružje na istok Ukrajine, naveo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: