Porodice žrtava apeluju na Vučića

Udruženje porodica kindapovanih i ubijenih na KiM apelovalo je na premijera Vučića da sa kosovskim premijerom u Briselu razgovara o oslobađanju otetih Srba.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

13:42

Default images

"Mi ne znamo sudbinu naših najbližih članova porodica. Koji su na pravdi boga kindapovani od albanskih terorista. Zato molimo našeg premijera Aleksandra Vučića da glasno i jasno zatraži od predstavnika Evropske Unije da odobre privođenje pravdi albanskih zločinaca", navodi Udruženje.

Udruženje u saopštenju podseća da do sada nijedna Vlada od 1998-1999-2000... godine i od otmica prvih Srba ni u jednoj donetoj rezoluciji o Kosovu i Metohiji nije tražila slobodu za otete Srbe, kao i da su generali pojedinih država sada ministri i predsednici, dok su sprski generali u Haškom tribunalu.

Takođe je protestvovalo zbog oslobađanja članova "Gnjilanske grupe" i najavilo krivične prijave protiv sudija Apelaciong suda u Beogradu koji su doneli tu presudu, kao i Ministarstva pravde.

U saopštenju Udruženje dalje poručuje da porodice žrtava nikada neće zaboraviti "Žutu kuću" i trgovinu ljudskim organima u Albaniji i da će zahtevati odgovornost za počinjene zločine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: