Obeležen Dan Podgorice

Podgorica danas obeležava svoj dan, a premijer Crne Gore Milo Đukanović je izjavio da grad može da računa na podršku vlade.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

19:39

Default images

Povodom Dana Podgorice predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio čestitku predsedniku opštine Slavoljubu Stijepoviću, gradskim zvaničnicima i stanovnicim prestonice, u kojoj je obećao da grad može da račina na podršku vlade.

Građani Podgorice, podsetio je premijer, praznik obeležavaju u godini velikog jubileja - 70 godina od oslobođenja što je, kako je naglasio, prilika da svi zajedno izraze zahvalnost onima koji su kroz Narodnooslobodilačku borbu vratili nacionalni identitet i očuvali državno ime Crne Gore, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

"Zahvaljujući tom velikom podvigu i antifašizmu kao trajnoj vertikali istorijskog održanja Crne Gore, kao i pregnućima generacija koje su doprinosile njenom razvoju kao ravnopravne republike u jugoslovenskoj federaciji, bio je i moguć 21. maj i referendum na kojem smo obnovili državnu nezavisnost pre osam godina i obezbedili ponovno međunarodno priznanje", istakao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, današnja Podgorica s licem evropskog grada, prepoznata po svom multietničkom i multikulturalnom skladu, najreprezentativniji je izraz moderne Crne Gore - zemlje koja je faktor stabilnosti regiona, koja stalno napreduje u pregovaračkom procesu sa EU i očekuje skori poziv za članstvo u NATO savez.

Đukanović je podsetio da su ovi veliki strateški ciljevi odabrani, pre svega, zbog većeg standarda i boljeg, kvalitetnijeg i bezbednijeg života svih građana, stabilnosti države i stvaranja uslova za izgradnju slobodnog društva jakih institucija, po meri savremene evropske civilizacije.

"Zbog toga cenim izuzetno važnim što uprava glavnog grada prepoznaje interes građana kao svoju osnovnu obavezu, podređujući funkcionisanje cele administracije ostvarenju tog cilja. Želim da vas uverim da u tim naporima možete da računate na punu podršku vlade i svih državnih institucija", navedeno je u čestitki premijera.

Povodom Dana Podgorice i 70 godina od oslobođenja gradonačelnik Stijepović položio je venac na Spomenik partizanu borcu na Gorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: