Sreda, 03.12.2014.

17:02

Ilić u Umci o klizištima

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić razgovarao je sa Udruženjem građana "Naše udruženje" iz Umke o aktiviranju klizišta.

Izvor: Beta

Default images

Kako je saopšteno iz Ilićevog kabineta, predstavnici "Našeg udruženja" priložili su opširnu dokumentaciju koja sadrži spisak svih oštećenih objekata u zoni klizišta, zapisnike i rešenja za iseljenje iz objekata neuslovnih za stanovanje, a za koje je nadležna služba Građevinske inspekcije utvrdila da poseduju građevinske dozvole.

Dodaje se da je Ilić nakon sastanka posetio problematično područje u Umki, gde je na terenu konstatovano intenzivirano klizanje tla, koje je u proteklom periodu oštetilo mnoge stambene objekte, od kojih je većina neuslovna za stanovanje, opasna po život i zdravlje ljudi, kao i bezbednost okoline.

"U cilju što hitnijeg rešavanja problema klizišta u Umki, ministar će o trenutnom stanju na terenu obavestiti Vladinu Komisiju za procenu štete od elementarnih nepogoda, i pokrenuti inicijativu za formiranje radne grupe koja će obići kritično područje i iznaći adekvatno rešenje", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: