"Blizu razrešenje ubistva Ivkovića"

Srbija je zadovoljna odgovorima Turske i očekuje da počinioci ubistva Marka Ivkovića u narednim danima budu izvedeni pred lice pravde, kaže premijer Vučić.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

16:14

Default images

Vučić je rekao da očekuje razrešenje slučaja u narednim danima, ali nije želeo da komentariše navode turskih medija da je jedan od privedenih navijača Galatasaraja osumnjičen za ubistvo navijača Crvene zvezde u Istanbulu.

"Bio sam vrlo precizan u onome što sma rekao. Očekujem razrešenje u narednim danima. Imam nešto više informacija od medija, ali ne mogu da govorim o tome u ovom trenutku", dodao je Vučić.

Ranije danas, srpski i turski medjii su preneli snimak na kome se vidi jedan mladić u trenerci Galatasaraja sa lisicama na rukama, uz tvrdnju da je u pitanju "ubica Marka Ivkovića".

Zvanične potvrde za te tvrdnje nema, ali se zna da je u pitanju jedan od privedenih i da je snimak načinjen prilikom njegovog odvođenja u bolnicu na pregled.

Rasim Ljajić je u "Kažiprstu" TVB92 rekao da je razgovarao sa načelnikom istambulske policije i dobio je uverenje da će se ubistvo navijača iz Srbije razrešiti uskoro, dodajući da su zbog incidenta odnosi Srbije i Turske trenutno zategnuti.

Turski mediji su juče preneli da je prvoosumnjičeni za ubistvo navijača Crvene zvezde uhapšen, međutim tu vest nije mogao da potvrdi konzul Srbije u Istanbulu, koji je istakao da će u petak dobiti više informacija od tužioca angažovanog u ovom slučaju.

Podsetimo, turska policija oformila je dva tima za otkrivanje ubice navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu. Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu obavestio je srpskog kolegu juče predveče da je sedam osoba privedeno na informativni razgovor povodom ovog slučaja.

Ivković je ubijen prošlog petka u Istanbulu, gde je došao da gleda košarkašku utakmicu beogradske Crvene zvezde Telekom i Galatasaraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: