Rusi testirali novu raketu

Rusija je uspešno testirala interkontinentalnu raketu "sineva", u sklopu provere pouzdanosti strateških snaga mornarice.

Izvor: B92

Sreda, 05.11.2014.

12:03

Default images

Raketa sa tečnim gorivom, koja može da nosi nuklearne bojeve glave, ispaljena je sa podmornice "Tula" u Barencovom moru, na poligonu u istočnoj oblasti Kamčatka, izvestila je ruska agencija RIA Novosti, pozivajući se na saopštenje ministarstva, u kome se ne navode drugi detalji, preneo je Rojters.

Interkontinentalna raketa "sineva" ima domet oko 12.000 kilometara, a počela je da se primenuje 2007. godine, kako bi se sprečilo slabljenje ruskih nuklearnih kapaciteta.

Ruski predsednik Vladimir Putin naglasio je značaj doktrine "nuklearnog odvraćanja", u jeku napetosti sa Zapadom oko krize u Ukrajini, a Rusija je izvela više vojnih vežbi tokom trajanja krize koje su izazvale uznemirenost zapadnih sila, ocenila je britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: