Slovenački tajkun na slobodi

Odlukom Vrhovnog suda Slovenije pušten je na slobodu Bine Kordež, jedan od najpoznatijih slovenačkih tajkuna osuđenih za malverzacije u privatizaciji.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

12:48

Default images

On je u zatvoru proveo 16 meseci, a Vrhovni sud je poništio pravosnažnu presudu zbog utvrđenih povreda zakona u postupku koji se protiv njega vodio.

Kordež je bio dugogodišnji direktor lanca prodadvnica Merkur, a svojevremno je proglašen i za najboljeg menadžera, ali je takođe bio i među prvim direktorima koji su osuđeni za zloupotrebu položaja i malverzacije u privatizaciji.

Puštanje Kordeža iz zatvora potvrdio je v.d. direktora Uprave za izvršenje kaznenih sancija Jože Podržaj.

Kako je objavio portal "24ur" Kordež ima pravo na odštetu za više od godinu dana provedenih u zatvoru (od 26. jula prošle godine) ali još uvek nije poznato da li je zahtev za odštetu već uložio ili ne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: