Brzo rešen problem s podacima đaka

Poverenik Rodoljub Šabić je izjavio da je problem s traženjem podataka o učenicima s više od 30 izostanaka rešen vrlo brzo.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

16:28

Default images

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je danas u Novom Sadu da je problem u vezi sa traženjem podataka o učenicima s više od 30 izostanaka s časova rešen relativno brzo i dobro.

Šabić je rekao da su se nadležni u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja istog dana oglasili javnim izvinjenjem i dodao da ga je zvao i ministar Aleksandar Vulin i rekao da ta akcija prestaje.

On je u izjavi novinarima napomenuo da je Vulin u tom razgovoru izjavio da je reč o grubom nesporazumu i da će Ministarstvo otkloniti svaki mogući nedostatak u tom pogledu.

Šabić je podsetio da je reč o dopisu koji su uporedo poslali državni sekretari iz tog ministarstva i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu kojim su gradskim i opštinskim upravama naložili da od osnovnih škola zatraže podatke o učenicima koji imaju 30 i više izostanaka s časa.

Šabić je rekao da je to zatraženo na "prilično rezolutan način, sa potpuno nejasnom osnovom, svrhom i ciljem".

On je napomenuo da je tim povodom reagovao u skladu sa svojim ovlašćenjima, uputio pismo ministarstvima i zatražio da to smesta prestane i "da mi objasne kako je došlo do te ideje i koji su zakonski osnovi i svrha tome".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: