Počele elektorske skupštine

U podne su u prostorijama Skupštine Srbije počele elektorske skupštine na kojima će se birati nacionalni saveti Hrvata, Crnogoraca i Makedonaca.

Izvor: B92

Nedelja, 26.10.2014.

13:39

Default images

Za izbor nacionalnih saveta Makedonaca, Hrvata i Crnogoraca, koji će savete birati putem elektorske skupštine, registrovano je 313 elektorskih prijava.

Tako je za crnogorsku elektorsku skupštinu prijavljeno i verifikovano 97 elektora, za hrvatsku 132 i za makedonsku 84, koje je izabralo 32.775 birača.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak rekao je novinarima da je ceo proces krenuo na vreme napominjući da je indentifikacija svih elektora sastavni deo elektorske skupštine.

''Potrebno je da se ljudi indentifikuju, bude potvrđen i njihov upis u poseban birački spisak i nakon toga se pristupa čitavoj proceduri'', obijasnio je Bošnjak.

Kako je istakao, nakon konstatacije otvaranja sednice u dogovoru sa elektorima odrediće se vreme koje je dao pravlinik o sprovođenju izbora, a što je maksimalno četiri sata.

''Očekuje da ćemo u večernjim satima imati izabran nacionalni savet hrvatske, makedonske i crnogorske nacionalne manjine'', rekao je Bošnjak.

U Srbiji se danas održavaju izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina, a birači koji svoje savete biraju na neposrednim izborima mogu da glasaju na 881 mestu koja su otvorena jutros od sedam sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: