RUS:Nadamo se demokratskim izborima

Moskva se nada da će predstojeći parlamentarni izbori u Ukrajini biti održani na demokratskim principima, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

14:49

Default images

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič je izjavio da Moskva veruje da će predstojeći parlamentarni izbori u Ukrajini biti održani na demokratskim principima u cilju stabilizovanja situacije, prenela je agencija Tas.

On je izrazio uverenje da će novi sastav Vrhovne rade da stvori uslove za saradnju sa Rusijom, kao i da će ruski posmatrači učestvovati u okviru OEBS u nadgledanju izbornog procesa.

Ranije danas Kijev je upozorio na opasnost od pokušaja Rusije da iskoristi izbore u nedelju da destabilizuje situaciju u Ukrajini i najavio posebne bezbednosne mere na biralištima u regionu Donbas na jugoistoku zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: