Vlada Japanac ostaje u pritvoru

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv Vladimira Jovanovića zvanog Vlada Japanac, kao i još dvojice okrivljenih za iznudu.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

14:41

Default images

Sud im je danas produžio pritvor.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora za Jovanovića, tri za Aleksandra Grahovca i godinu i 10 meseci za Nenada Miloševića, koji ranije nije osudjivan, rekao je za Tanjug tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva Boris Pavlović.

Portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu Igor Veličković rekao je Tanjugu da je krivično vanpretresno veće suda Vladimiru Jovanoviću i drugim okrivljenima produžio pritvor za do još 30 dana.

Oni se terete da su od oštećene iznudili 710 evra i oko 4.000 dinara.

Jovanović je inače zbog istog krivičnog dela - iznude već izdržao dve godine u zatvoru, jer je bio osudjen zbog iznude 50.000 evra od vlasnika „Maksis taksija“ Nenada Mikića u aprilu 2005. godine.

Bio je u bekstvu, ali je uhapšen u Španiji i krajem 2010. izručen Beogradu.

U medijima i na sudenjima pred Specijalnim sudom pominjan je kao blizak surčinskom i zemunskom kriminalnom klanu.

Jovanović je ranije hapšen i zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, ali pošto za to nije bilo dokaza, posle šest meseci provedenih u pritvoru, pušten je na slobodu. Kasnije je tužio državu i dobio odštetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: