Tinejdžer džihadista u video-snimku

Tinejdžer koji je pobegao iz Australije da bi se pridružio džihadistima u Iraku i Siriji pojavio se danas u video-snimku Islamske države.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

10:46

Default images

On je poručio da njihova borba neće prestati dok se njihova zastava ne bude vijorila u svakoj zemlji.

Abdulah Elmir (17), čiji je pseudonim Abu Kaled, u video-poruci postavljenoj na internetu, obratio se australijskom premijeru Toniju Abotu s porukom da imaju oružje, vojnike i da neće prestati da se bore, objavio je "Sidnej morning herald".

"Nećemo položiti oružje, dok ne osvojimo vašu zemlju i dok ne skinemo glavu svakom tiraninu i dok crna zastava (Islamske države) ne poleti visoko u svakoj pojedinoj zemlji", poručio je Elmir, čija je porodica iz Benkstouna, jugozapadnog predgrađa Sidneja.

U odgovoru portparola australijskog premijera navodi se da se na video-snimku vidi opasnost od ID, prenela je agencija AFP.

"Kako je premijer rekao u mnogim prilikama, ID je pretnja koja doseže do Australije i naših saveznika i partnera. Zato se Australija pridružila koaliciji da se razbije i uništi IS u Iraku i dajući našim snagama za sprovođenje zakona i bezbednosnim agencijama ovlašćenja i resurse koji su im potrebni da bi Australiju i Australijance učinili što sigurnijim", naveo je premijerov portparol.

AFP navodi da je Australija prošlog meseca podigla nivo bezbednosti zbog opasnosti od terorizma na viši nivo, s višegodišnjeg prosečnog nivoa, zbog sve veće zabrinutosti od povratka džihadista na kontinent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: