"U BG predstava nasilja i rasizma"

Premijer Albanije Edi Rama je izjavio da je ono što se dogodilo tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije bila predstava nasilja i rasizma.

Izvor: B92

Sreda, 15.10.2014.

20:17

Default images

Učestvujući u emisiji albanskog programa Glasa Amerike Rama je izjavio da politika ne treba da bude pod uticajem sporta.

"Fudbal ne može da bude instrument politike", rekao je Rama.

On je ocenio da je to što se dogodilo na stadionu Partizana "bila predstava nasilja i rasizma".

Prema njemu takvi incidenti se ne mogu dogoditi u Albaniji, pošto će Albanci i Albanija biti "nadahnuće za region".

"Albanija i Albanci neće pasti na taj nivo. Albanija i Albanci su odlučni da budu model nadahnuća za budućnost", rekao je Rama.

On je istakao da je ponosan na fudbalere reprezentacije njegove zemlje i dodao da su oni bili superiorni u igri i prilikama za gol.

Premijer Rama je odbio kao neistinite tvrdnje iznete protiv njegovog brata odgovarajući da "nema ničega istinitog u tome".

Premijer Albanije trebalo bi da 22. oktobra poseti Beograd.

Albanska ministarka odbrane Mimi Kodeli izjavila je da incident na utakmici Srbija-Albanija neće uticati na posetu albanskog premijera Edija Rame Beogradu.

Za razliku od nje, gradonačelnik Prištine Špend Ahmeni savetovao je Rami da ne ide u posetu Beogradu.

Rama se posle utakmice oglasio rečima da je stekao loš utisak posle prekida fudbalske utakmice, a njegov brat Olsi je priveden zbog sumnje da je upravljao dronom koji je nosio zastavu tzv. Velike Albanije, međutim, neposredno potom je pušten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: