Vehabija pretio monahinjama?

Građanska inicijativa Srpska zatražila je da se ispitaju navodi o pretnjama monahinjama u Pećkoj patrijaršiji.

Izvor: B92

Utorak, 14.10.2014.

13:01

Default images

"Samo dan nakon incidenta u Dečanima dočekala nas je informacija da je Albanac - vehabija pretio staricama sestrinstva Pećke Patrijaršije. Najoštrije osuđujemo ovakve postupke i zahtevamo da se krivci u oba slučaja izvedu pred lice pravde. Srbi sa Kosova saosećaju sa strahom monahinja i monaha, koji su izgleda prva meta radikalnih grupa", navodi se u saopštenju.

Na zidu manastira Dečani napisani su grafiti mržnje u kojima se veliča Islamska država, dok mediji navode da je jedan vehabija pretio monahinjama u Pećkoj patrijaršiji.

Srpska je kritikovala i stav ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajrama Redžepija koji je, i pored svega, kazao da nema opasnosti od radikalnog islama na Kosovu.

"Neophodna je jasna reakcija Kfora i Euleksa jer se ovakvi gnusni napadi moraju sprečiti. Imaju li Kfor, Euleks, Kosovska policija snage i volje ili će i ovoga puta ostati nemi na glas onih koji trpe nepravdu? Hoće li se ponoviti 17. mart? (napadi na Srbe)", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: