"Odlična saradnja Srbije i Kube"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Kube Brunom Rodrigesom Pariljom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

19:19

Default images

Na sastanku, prvom u nizu aktivnosti koje će Dačić ove nedelje imati u Njujorku, bilateralna saradnja Srbije i Kube ocenjena je kao odlična.

Šef srpske diplomatije zahvalio se i ovom prilikom Kubi na podršci po pitanju Kosova i Metohije i pozvao kubanskog kolegu da poseti Srbiju.

Ministar Rodriges Pariljo preneo je interesovanje Kube za produbljivanje saradnje u oblasti tehnologije, medicine i farmaceutske industrije.

On je podržao inicijativu za unapredjenje odnosa Srbije sa Zajednicom država Latinske Amerike i Kariba (CELAC), navedeno je u saopštenju.

U Njujorku se održava 69. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a Srbiju predstavljaju predsednik Tomislav Nikolić i vicepremijer Ivica Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: